DNP: Dovedena u pitanje podrška Spajićevoj Vladi

Podrška prijedlogu rezolucije o Srebrenici dovela je u pitanje dalju podršku Demokratske narodne partije Vladi Crne Gore čiji je predsjednik Milojko Spajić, saopšteno je iz DNP-a, članice Koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

DNP smatra da je današnja izjava premijera Milojka Spajića da će Vlada Crne Gore glasati za rezoluciji o Srebrenici, nanijeti nepopravljivu štetu srpskom i crnogorskom narodu u Crnoj Gori, uvodeći je u društveno-političku nestabilnost i dodatnu polarizaciju.

– Nažalost, ovim činom Vlada Milojka Spajića je ozbiljno poremetila odnose i sa nama najbližom Srbijom i Republikom Srpskom, svrstavajući se u podržavaoce teze i zlokobnog nauma o žigosanju srpskog naroda kao genocidnog – navedeno je u saopštenju.

Iz DNP-a su konstatovali da je ovakvim stavom Spajića grubo narušen koalicioni sporazum kojim je, kako je istaknuto, jasno precizirano da nova izvršna vlast neće potencirati i otvarati teme koje će praviti podjele po nacionalnim, vjerskim i ideološkim šavovima.

U saopštenju se dodaje da to dalje podrazumijeva da je u pitanje dovedena i podrška ove stranke eventualnoj rekonstrukciji Vlade u junu.

– DNP-u nije prihvatljivo da trguje ni sa sramnim etikitiranjem srpskog naroda, ali ni sa žrtvama Srebrenice, kako bi zauzvrat dobio ministarske pozicije u Vladi. Konačnu odluku o daljoj podršci Vladi Milojka Spajića donijeće Predsjedništvo i Glavni odbor u doglednom periodu – zaključili su iz te stranke.

Vlada Crne Gore podržaće rezoluciju o Srebrenici, rekao je danas premijer Milojko Spajić.

Prethodni članakOdbor: U Federaciji ništa novo – za ćirilicu nema mjesta
Naredni članakBrnabić: Nastavljamo borbu protiv donošenja rezolucije o Srebrenici