ĐURASOVIĆ: OSTAJTE OVDJE I ODLUČUJTE O SVOJOJ SUDBINI (video)

Kampanja za lokalne izbore u Mostaru privodi se kraju. Iduće nedjelje Mostarci će glasati za imena sa ponuđenih lista. Srbi imaju zajedničku listu “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” i kandidate koji, ukoliko osvoje potreban broj glasova, mogu imati šansu da predstavljaju svoj narod u parlamentu ovog grada. Do sada su srpske interese zastupali Srbi u redovima hrvatskih i bošnjačkih partija.

Kandidati sa zajedničke liste “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar” zajedno sa nosiocem liste Veliborom Milivojevićem u protekle tri sedmice obilazili su mostarska naselja u kojima žive Srbi.

Јedno od njih su i Raštani u kojima je srpska zajednica brojna i gdje svi nestrpljivo očekuju 20. decembar koji će pokazati da li je šansa da Srbi dobiju svog predstavnika iskorištena ili ne.

– Očekujem bolje sutra za sve nas , za Srbe ali i za sve ljude u ovom gradu. Poruka da ljudi izađu na izbore i odluče o svojoj sudbini u naredne četiri godine. Odlična poruka ove kampanje “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” mislim da se taj slogan ne bi trebao odnositi ne samo na Srbe nego na sve ljude u ovom gradu – rekao je Dalibor Đurasović.

Kandidati srpske liste u Mostaru odlučili su, simbolično, da u Raštanima obnove dječije igralište koje je devastirano tokom proteklog rata.

Ovdje se zajedno igraju srpska, hrvatska i bošnjačka djeca i svima žele da obezbijede bolje uslove za zajedničku igru i da svi, poručuju sa srpske liste, ostanu ovdje.

– Mi hoćemo upravo da obnavljanjem i ulaganjem u jedno ovakvo igralište poručimo da mi ulažemo u budućnost, da ulažemo u obnovu naše zajednice, ali i čitavog grada – naveo je Velibor Milojević, nosilac liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.

– Uz ove izbore mislim da imamo velike šanse da naš Mostar procvjeta i da običan narod i svaki pojedinac dobije šansu i priliku da normalno živi u ovom gradu, a kada je srpska zajednica u pitanju, veliki akcenat stavljam na našeg predstavnika sa naše liste. Imamo šansu da se eskponiramo na malo drugačiji način za razliku do sada – dodala je Dragana Ćorić.

Bez svog autentičnog predstavnika, sa Srbima u hrvatskim i bošnjačkim političkim partijama srpska zajednica u Mostaru, ističu iz ove zajednice, živjela je nekako sjeni. Ovu priliku da iz te sjene izađu i da se bore za svoje interese ne bi trebalo da propuste. Ukoliko dobiju potreban broj glasova poručuju.

– Prioritet vijećnika izabranog sa liste Ostajte ovdje –zajedno za naš Mostar je da se što prije izbori za konstitutivnost i pravo na jezik, borbom i ostvarenjem toga ostvaruju se i mnoga druga prava koja su uslovljena sa tim, a onda idemo kroz svoj rad da se borimo za bolji Mostar svih nas – naveo je Milojević.

I ovoga puta poruka iz Mostara – glasanjem za zajedničku listu “Ostajte ovdje- zajedno za naš Mostar” čiji je nosilac Velibor Milivojević Srbi glasaju za bolju, izvjesniju i sigurniju budućnost na ovom prostoru.