ĐOKOVIĆU PRIJETI KAZNA ZATVORA OD PET GODINA?! Australijanci posle Novakovog saopštenja uputili žestoke riječi: Širi se istraga

Kao da nema kraja agoniji Novaka Đokovića.

Najbolji na svijetu je sinoć objavio zvanično saopštenje u kojem je objasnio detalje oko testa na korona virus, kao i cjelokupne situacije, a sada su stigle nove informacije iz Australije po kojima bi navodno, prema tamošnjem zakonu Srbin mogao da dobije kaznu zatvora od pet godina!

Novak je danas odradio novi trening na “Rod Lejver” areni, a iz kancelarije ministra za imigraciju Aleksa Hoka još uvijek nije bilo novosti da li će Srbin biti vraćen u svoju zemlju, a ako je vjerovati australijskim novinarima, ni danas se ništa bitno neće desiti kada je ova stvar u pitanju.

Kako su prenijeli mediji “The Age” i “Sidnej Morning Herald”, istraga protiv Đokovića se definitivno širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedosljednosti u datumu njegovog testa na korona virus, prenio je “Mondo”.

Takođe, australijski mediji su prenijeli i da bi ministra za imigraciju Aleksa Hoka sada mogao da razmisli o tome da li će Novaku da ukine vezu.

Đoković je u objavi na Instagramu priznao grešku što je dao intervju za “L'Ekip” dan nakon dobijanja negativnog testa, za koji je istakao da je dobio 17. decembra, ističući da je prethodno 16. decembra bio negativan. Australijanci navode da je i to ozbiljan problem.

– U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je ‘testiran i dijagnostifikovan’ 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina – piše “The Age”.

Danas Đoković neće biti deportovan

Jedan od njih, misleći na novinare, objavio je da Hok još uvijek neće “presjeći” jer nije pogledao cjelokupnu dokumentaciju.

– Advokati gospodina Đokovića predali su nove duge podneske i prateću dokumentaciju za koju se kaže da bi mogla da bude relevantna za donošenje konačne odluke oko vize. Ovo će uticati na vremenski okvir – napisao je Kris O'Kif na svom Tviter nalogu.

– Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na Kovid 19. Mada nisam imao simptome 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade djeci. Prije odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osećao sam se dobro, a obavještenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja – stoji između ostalog u saopštenju.

– Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema L’Ekipu. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osetio sam obavezu da to odradim, nisam želio da iznevjerim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vrijeme, osim kada su me slikali. Odmah posle toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila je greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu.

– Što se tiče detalja oko putne deklaracije nju je popunio moj tim, u moje ime, kao što sam već rekao imigracionim službenicima po dolasku u Australiju. Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku, označio je pogrešnu stavku o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i svakako ne namjerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije kako bi se to pitanje razjasnilo i riješilo.

– Uvijek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Ovo je turnir voljen od strane igrača i navijača, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom svijeta. Samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svijetu i igram pred jednom od najboljih publika na svijetu – podvukao je prvi reket svijeta u zvaničnom saopštenju.

Prethodni članakS. Koreja testirala hipsersoničnu raketu u prisustvu Kima
Naredni članakSvečana sjednica Gradskog vijeća Mostara bez Srba