Đoković: Želim da sezonu završim kao prvi teniser svijeta i da osvojim Dejvis kup

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da su mu dva najvažnija cilja da da sezonu završi na prvom mjestu ATP liste i da sa selekcijom Srbije osvoji Dejvis kup, prenosi Ekip.

Đoković je u nedjelju osvojio masters u Parizu pošto je u finalu pobijedio Grigora Dimitrova 6:4, 6:3. Srpski teniser će od 12. do 19. juna igrati na Završnom turniru sezone u Torinu.

– Nastojaću da osvojim sve turnire u kojima učestvujem, a mislim da mi je potrebna još jedna pobjeda kako bih obezbijedio još jedno prvo mjesto na kraju sezone u karijeri. Sada ću da se odmorim tri do četiri dana, odložiću reket, pošto želim da slobodno vrijeme provedem sa porodicom – rekao je Đoković na konferenciji za medije u Parizu.

On je istakao da će svaki meč u Torinu biti kao finale, jer će na turniru učestvovati osam najboljih tenisera svijeta.

– Osvojio sam prošle godine turnir u Torinu. Volim da igram tamo pred italijanskim navijačima. Imam puno povjerenja u sebe. Nisam izgubio meč od finala Vimbldona i sa uzbuđenjem očekujem da završim sezonu na najbolji mogući način. Dva moja najvažnija cilja su da završim sezonu kao broj jedan i da osvojim Dejvis kup – rekao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta je naveo da je imao veoma izazovnu nedelju.

– Mučio sam se sa stomačnim virusom, koji mi je oduzeo puno energije, ali sam nekako uspio da pronađem dodatnu energiju kada je bilo najpotrebnije, posebno u četvrtak, petak i subotu. Bio sam zaista bliže da izgubim svoje mečeve nego da prođem dalje. Ako se to uzme u obzir ova pobjeda je definitivno jedna od najposebnijih koju sam postigao na mastersima – rekao je Đoković.

Srpski teniser je podsjetio da je naporno radio kako bi se što bolje pripremio za posljednji dio sezone.

– Odlično se osjećam kada je moje telo u pitanju, a uvijek postoji nešto što vam se “zategne tu i tamo”. Ovaj virus je bio veliki protivnik. Čudesno je da sam uspeo da se osjećam ovako danas, s obzirom na to da sam igrao tri meča od preko tri sata tri dana uzastopno. Veoma sam srećan i ponosan zbog toga što sam sve to prevazišao do ovog konačnog trijumfa – istakao je najbolji teniser svijeta.

Đoković je rekao da će usmjeriti svoju pažnju ka narednim izazovima.

– Sve dok budem bio aktivan teniser, to će biti mentalni pristup koji ću gajiti. Uspjesi su sjajni, ali sam već okrenuo sledeću stranicu. Bilo to shvaćeno kao dobro ili loše, to je metod koji funkcioniše za mene, i smatram da je pravilan kada su budući ciljevi u pitanju, jer ću željeti da osvajam još više turnira dok budem aktivan, i igrati na najvišem nivou. Grend slemovi i mastersi su najdragocjeniji turniri u našem sportu i u okolnostima iz proteklih sedam dana ova pobjeda ima veću težinu, naročito u ovoj fazi moje karijere. Iako iskreno nisam svjestan toga o kojoj se fazi moje karijere više i radi – naveo je Đoković.

Prethodni članakVulin: Smatrao sam da nemam pravo da žrtvujem Srbiju da bih ostao na funkciji
Naredni članakBlinken u posjeti Turskoj radi razgovora o sukobu Izraela i Hamasa