Đokić: Šmit krši Ustav i uvodi BiH u dublju krizu

Kristijan Šmit nema legitimitet i svojim postupcima krši Dejtonski sporazum i Ustav BiH, rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić za RTRS.

– Šmit i oni koji ga ohrabruju stvaraju užasne okolnosti u BiH, podstičući dublji sukob. Ovaj čovjek i oni koji stoje iza njega žele da uvedu BiH u dublju krizu i pogoršaju stanje – rekao je Đokić.

On je istakao da tri narod u BiH mogu sami da se dogovore i žive u miru, a da neko želi svjesno to da naruši kako bi opravdao sebe i svoje postojanje, odnosno pokazao dominaciju u političkom smislu.

Đokić je naglasio da Šmit, čak i da je legalno izabran, ne bi imao pravo da nameće odluke u jednom demokratskom društvu u 21. vijeku.

Đokić je naglasio da se rukovodstvo Republike Srpske ponaša odgovorno i isključivo traži poštovanje Dejtonskog sporazuma.

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se ponaša kao odgovorni predstavnik srpskog naroda. On nudi rješenja koja su društveno primjenjiva i poziva na dijalog – rekao je Đokić, dodavši da ne isključuje mogućnost referenduma na kojem bi se građani izjasnili o budućnosti Republike Srpske.

Prethodni članakNovi napad dronovima na Novu Moskvu, oglasila se Zaharova
Naredni članakEU “PRELOMILA” Zbog loše politike i krize na Kosovu preduzete mjere prema Prištini