Đinping čestitao Dan državnosti Srbije: Peking i Beograd se uzajamno podržavaju

Predsjednik Kine Si Đinping izjavio je da Kina i Srbija imaju čvrsto političko međusobno povjerenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima.

Si je istakao da je Kina spremna da ulaže zajedničke napore kako bi se intenzivirala razmjena dvije zemlje na svim nivoima, produbila sveobuhvatna saradnja, te unaprijedilo kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo.

On je u čestitki povodom Dana državnosti, koju je uputio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, poželio prosperitet Srbiji, a njenom narodu sreću i blagostanje.

Ocjenjujući da pod Vučićevim rukovodstvom ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji bilježe izvanredne rezultate i da se životni standard građana neprekidno poboljšava, Si je naveo da se Srbija zalaže za nezavisnost i da se njen međunarodni položaj i uticaj stalno unapređuju, saopštila je pres-služba predsjednika Srbije.

– Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspjesima. Naše dvije zemlje imaju čvrsto političko međusobno povjerenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima – naveo je Si u čestitki.

On je ukazao na to da se dubina i širina praktične saradnje kontinuirano povećavaju i da se kvalitet i efikasnost partnerstva stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obje strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji “Pojasa i puta” i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo.

Srbija 15. februara obilježava Sretenje – Dan državnosti, u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

Prethodni članakŠta je Putin poželio Srbima u čestitki povodom Dana državnosti
Naredni članakZavršena obdukcija: Smrt mladića (19) iz Stoca nastupila utapanjem