Djevojka u Južnoj Americi izazvala požar jer joj je oduzet mobitel: Poginulo 19 osoba u školskom domu

Čak 19 mladih osoba u školskom domu je poginulo u Gvajani, a prema novim saznanjima požar je uzrokovala tinejdžerica, a zbog nezadovoljstva što su joj službenici doma oduzeli mobitel.

– Studentica je osumnjičena da je izazvala razorni požar jer joj je oduzet mobitel – rekla je policija u utorak u saopćenju.

Požar se dogodio u nedjelju navečer u Mahdiji, rudarskom gradu u Gvajani, maloj zemlji engleskog govornog područja u Južnoj Americi. Službenici studentskog doma “oduzeli su joj mobitel, a djevojka je iste večeri prijetila da će zapaliti zgradu i svi su je čuli”, rekao je vladin izvor koji je želio ostati anoniman, uz tvrdnje da je djevojka priznala te činjenice.

Smještena u bolnicu

– Učenicima nije dopušteno imati mobitel. Službenici su pronašli tu djevojku s telefonom. Očito je slala fotografije – rekao je izvor.

Maloljetnica, trenutno hospitalizovana pod policijskim nadzorom, otišla je u toalet, poprskala insekticid po zavjesi i zapalila ju je šibicom. Nekoliko mladih djevojaka iznijelo je istu verziju uzroka nesreće.

Vrata bila zaključana

Prema riječima učenika, spavali su, a probudilo ih je vrištanje. Vidjeli su vatru i dim u toaletu koji se brzo proširio zgradom izgrađenom dijelom od drveta, stoji u saopćenju policije.

Dramu je dodatno pogoršalo i to što voditeljica doma u panici nije uspjela pronaći ključ izlaznih vrata zgrade na čijim su prozorima bile rešetke. Vrata su se zaključavala svake večeri u 21 sat, dodao je izvor. Muškarci su razvalili vrata kako bi preživjelima omogućili bijeg. Vatrogasci i policija stigli su 25 minuta nakon početka katastrofe, rekao je isti izvor.

 

Prethodni članakStručnjaci objavili kakvo će vrijeme biti za vikend
Naredni članakSvečanost proglašenja najuspješnijih škola, učenika, nastavnika i profesora