Dječak (5) tragično nastradao: Majka ga zaboravila u uzavrelom automobilu

Petogodišnji dječak iz Teksasa preminuo je nakon što je tri sata proveo u uzavrelim kolima u kojima ga je zaboravila njegova majka.

Naime, majka nastradalog dječaka je žurila kući iz nabavke jer je pripremala rođendansku zabavu za njegovu stariju sestru. Vjeruje se da je u tom haosu zaboravila da je dječak i dalje u kolima.

Po povratku kući, majka i kćerka su izašle iz auta, ali je dječak ostao vezan u sjedištu, piše Miror.

Tek poslije dva ili tri sata primijetila je da njenog djeteta nema. Otišla je do automobila i u njima zatekla jeziv prizor. Dječaku, nažalost nije bilo spasa.

Šerif okruga Ed Gonzales potvrdio je da je dječak preminuo nakon što je nekoliko sati proveo zaglavljen u kolima.

– Shvatila je da nema djeteta i počela je da ga doziva, nije mogla nigdje da ga pronađe. Istrčala je napolje i pronašla ga u kolima vezanog u dječije sjedište – rekao je šerif.

Majka je rekla detektivima da je dječak znao da se odveže i izađe iz vozila, zbog čega je pretpostavila da je ušao u kuću.

Šerif je dodao da je porše u kojem je dijete stradalo bio rentiran, i da je zbog toga dječaku vjerovatno bila nepoznata brava, što je možda dovelo do tragedije. Za sada nije poznato da li će protiv majke biti podnijeta neka prijava, prenosi Nova.

Prethodni članakEvo šta je poželjno jesti tokom vrućina, a šta treba strogo izbjegavati
Naredni članakPoziv na bojkot pumpi za vikend zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva