Đajić: Još uvijek dobra epidemiološka situacija u Srpskoj

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je epidemiološka situacija u Srpskoj u vezi sa virusom korona još uvijek dobra.

“Imamo samo deset pacijenata, nemamo nijednog na respiratoru, oko 30 je novih pacijenata u Republici Srpskoj, a u BiH danas je 110 pozitivnih na virus korona”, rekao je Đajić večeras za ATV.

Đajić je apelovao na sve stanovnike Republike Srpske da se što prije vakcinišu, navodeći da podaci pokazuju da od 100 oboljelih, 99 nije vakcinisano.

“Novi soj virusa korona uglavnom ima najviše posljedica na nevakcinisane, a to su one opet strašne slike – respiratori i umiranje”, upozorio je Đajić.

On je napomenuo da je rukovodstvo Republike Srpske nabavilo dovoljan broj vakcina protiv virusa korona.

Đajić je rekao da UKC prati svjetska dešavanja i da će u konsultacijama sa Vladom Republike Srpske i Kriznim štabom za vanredne situacije donositi konkretne odluke u narednom periodu.

On je podsjetio da je na UKC ranije u jednom danu bilo 600 pacijenata sa teškom kliničkom slikom, 400 pacijenata na kiseoniku, 86 pacijenata na respiratoru i 16 preminulih.

“Zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske i narodom dobili smo tu bitku nad kovidom i naši rezultati su svjetski što se tiče izlječenja i malog broja smrtnosti”, naveo je Đajić.

Đajić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, kaže da je ovu poziciju prihvatio isključivo zbog Republike Srpske i srpskog naroda.

“Nosim veliki teret sa rukovodsvom SNSD-a i smatram da je to jedina partija koja u ovom trenutku može da sačuva sve institucije Republike Srpske, pa i opstanak Srpske”, ističe Đajić.

Đajić poručuje da SNSD više neće dati ni milimetar ovlaštenja Republike Srpske, niti teritorije Srpske.

On je rekao da se 2.000 novih članova učlanilo u SNSD u Banjaluci.

“Apelujem na ljude koji su patriote, koji su se borili za Srpsku da se što prije pridruže nama u patriotski pokret da zajedno stvaramo i branimo Republiku Srpsku”, rekao je Đajić.

Prethodni članakJajima gađali premijera, morao da se sakrije u slastičarnu
Naredni članakTužilaštvo BiH traži pokretanje postupka protiv hrvatskih ratnih komandanata