Direktori prijavljeni da su bolnicu “Srbija” oštetili za 55.232 KM

Nebojša Šešlija, direktor Bolnice “Srbija” i Đorđe Savić, direktor preduzeća “Krajina group”, prijavljeni su Tužilaštvu zbog sumnje da su tu zdravstvenu ustanovu oštetili za 55.232 KM.

Protiv njih su pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

Šešlija, koji je iz Istočne Ilidže i Savić, koji je iz Banjaluke, osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

“Osumnjičeni   su  da su iskoristili svoje položaje i dogovorili cijenu medicinskog uređaja za Bolnicu ‘Srbija’ u Istočnom Sarajevu, prije samog postupka javne nabavke, te tako oštetili tu bolnici za 55.232 KM”, navedeno je iz MUP-a RS.

Sumnja se da je “Krajina group” taj uređaj nabavila za 3.226 KM, a prodala Bolnici za nešto više od 58.000 KM.

Inače, u pitanju je aparat za dijagnostifikovanje periferne arterijske bolesti, koji je kupila bolnica “Srbija” novcem koji su im donirali “Putevi Republike Srpske”.

Aparat je bolnici u martu 2020. donirao tadašnji vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić.

“Bolnica ‘Srbija’ nam je dostavila molbu da im doniramo novac za nabavku aparata, a u prilogu je bio i predračun za taj aparat. Kompletnu nabavku radila je bolnica ‘Srbija’. Naša komisija je utvrdila da su ispunjavali uslove za donaciju, ne ulazeći u to koliko košta aparat. Mi smo im taj novac donirali i bolnica je njime raspolagala, te izvršila nabavku”, rekao je Nešić.

Nezavisne novine

Prethodni članakBugarska nema alternativu za ruski gas i naftu
Naredni članakMilanović: Dodik je nekima čudovište, meni nije