Dijelovi Novog Sada i dalje bez struje, tokom noći zbrinuto 30 pacijenata

Veliko nevrijeme, praćeno grmljavinom i olujnim vjetrom, najviše je pogodilo Vojvodinu. Tokom oluje u Novom Sadu poginulo je dijete, a tokom noći je zbrinuto 30 pacijenata. Pojedini delovi grada i dalje bez struje.

Usljed posljedica jakog nevremena stradalo je 12-ogodišnje dijete. Za sada nije poznato da li je riječ o strujnom udaru ili udaru groma, što će pokazati obdukcija koja je hitno naložena. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali nažalost bezuspješno.

Tokom noći je u Kliničkom centru Vojvodine zbrinuto 30 pacijenata.

Stablo je palo na trafiku u kojoj se nalazila radnica, a nju su spasili vatrogasci. Јoš nije poznato u kakvom je stanju, pošto se čeka informacija od Hitne pomoći.

Simbol Novog Sada, drvo Koprivić staro 150 godina, koje je bilo pod zaštitom države kao spomenik prirode prve kategorije, nije izdržalo oluju i srušilo se.

Bilo je oborenih stabala u skoro svim dijelovima grada, što je prouzrokovalo velike gužve u saobraćaju. Dežurne ekipe su radile cijelu noć kako bi glavne saobraćajnice bile prohodne za saobraćaj.

U naselju Detelinara pao je kran, a krovna konstrukcija Novosadskog sajma obrušila se na dio Hajduk Veljkove ulice i ona je i dalje blokirana za saobraćaj. Radi se na otklanjanju te štete.

U pojedinim prigradskim naseljima i dalje nema struje i radi se na tome da taj problem bude riješen. Tu su letjeli crepovi, krovovi, limovi, oštećena je škola u Novom naselju. Odvaljene su i gradske autobuske stanice, bilbordi, saobraćajni znaci.

Šteta od nevremena će tek biti utvrđena.

Prethodni članakU Srpskoj poslijepodne moguće lokalne nepogode
Naredni članakIzdato narandžasto upozorenje na kišu, grmljavinu i jak vjetar