Diazov otac konačno pušten, dirljiv susret sa porodicom

Manuel Luis Diaz, otac Liverpulove zvijezde Luisa Diaza, sinoć je napokon oslobođen od strane kolumbijskih gerilaca koji su ga 13 dana držali u zarobljeništvu.

On je kući stigao pod vojnom pratnjom, a tamo mu je porodica priredila doček i uslijedila je prava lavina emocija kod svih prisutnih.

Zagrlja je dugo trajao, a mogle su se čak primjetiti i suze radosnice što je kompletna porodica, konačno, ponovo na okupu.

Podsjećamo, Luis Manuel Diaz je skupa sa suprugom otet u subotu 28. oktobra od strane Sjeverne ratne fronte (ELN), koju su američka vlada i Evropska unija proglasili terorističkom organizacijom.

Naime, majka Liverpulovog fudbalera je oslobođena isti dan, dok je otac je proživio pravi pakao, ali se na svu sreću sve završilo kako treba bez ikakvih gubitaka.

ELN je osnovan 1964. godine, ima oko 2.500 članova i najjača je aktivna gerilska organizacija u Kolumbiji.

Luis Diaz je zbog cijele situacije jedno vrijeme nije ni trenirao niti igrao utakmice, priključio se saigračima dan pred utakmicu s Lutonom u nedjelju, a na tom meču je golom u 94. minuti donio bod ekipi sa Enfilda.

Prethodni članakPotraga za odbjeglim pedofilom 4. dan bez epiloga: “On može izvršiti teško nasilje ili ubistvo”
Naredni članakOstali bez oba roditelja u roku od godinu dana: Dječacima Nemanji, Davidu i Pavlu potrebna pomoć dobrih ljudi