Dević: Teslićani napadnuti u FBiH u povratku sa protesta

Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa protesta podrške institucijama Republike Srpske napadnuti su sinoć u centru Jelaha u Federaciji BiH, rekao je Srni zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Predrag Dević.

“Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima”, izjavio je Dević, navodeći da se incident dogodio pred semaforom u centru Jelaha.

Dević je osudio napad Bošnjaka na kolonu vozila i autobusa iz Teslića, te istakao da je riječ o još jednom lošem primjeru i uticaju bošnjačkog političkog Sarajeva prema Srbima, u ovom slučaju Teslićanima koji su se mirno vraćali kućama.

“Dio Federacije BiH ponovo je potvrdio da Srbi ne mogu biti ravnopravan narod u BiH”, istakao je Dević.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo za danas najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH “zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga”, održani su mirni protesti na entitskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Hercegovini, odnosno Nevesinju.

Građani su na pola časa obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Prethodni članakSrpski derbi na US Openu pripao sjajnom Đokoviću
Naredni članakPatrijarh srpski Porfirije u manastiru Јasenovac