DEVET NAGRADA ZA UČENIKE NEVESINjSKE MUZIČKE ŠKOLE U BIJELjINI

Na Petom Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini učenici Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“ ostavrili su značajne rezultate. Kroz muziku i univerzalni umjetnički izraz u divnom ambijentu Etno sela „Stanišići“ odmjerili su znanje i razmijenili iskustva sa svojim vršnjacima i na kraju osvojili pet prvih, dvije druge i dvije treće nagrade.

Međunarodni žiri sastavljen od domaćih i inostranih eminentnih pedagoga potrudio se da učesnici u okviru takmičenja ostvare i razviju svoj muzički potencijal.

U disciplini klavir učenice Nikolina Savić i Petra Nastić iz klase prof. Marije Mastilo osvojile su prve nagrade.

U disciplini harmonika drugu nagradu osvojio je Miloš Savić (klasa prof.Srefana Škorića), a treće nagrade zaslužili su Aleksa Okuka i Nikola Kovačić (klasa prof. Nikola Vuković).

Među mladim gitaristima istakla se Anđela Budalić kojoj je pripala druga nagrada u klasi prof. Alekse Tarabanovića.

U disciplini kamerni ansambli trio u sastavu Jovana Vuković, Ivana Đerić i Nina Golijanin osvojio je prvu nagradu (klasa Jelena Aničić – Marija Mastalo).

U disciplini solo pjevanje Jovana Radmilović i Jovana Vuković zaslužile su prve nagrade (klasa prof. Jelena Aničić).

Direktorica škole Dragana Budalić kaže da je nakon dvije godine pauze ovo izuzetno značajan rezultat za nevesinjsku obrazovnu ustanovu.

„Na redu su brojna takmičenja u zemlji i regionu i nadamo se da ćemo obezbijediti sredstva kako bismo našim učenicima omogućili učešće“, istakla je Budalić. Podsjeća da je na redu Republičko takmičenje u Banja Luci koje je zbog epidemiološke situacije pomjereno za polovinu maja.Radionevesinje