Detalji terorističkog napada u u Beogradu: Priveden i državljanin BiH

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da terorizam ne može da pobijedi državu i naveo da se akcija se nastavlja širom Srbije, kao i to da je do sada uhapšen Igor Despotović, potom Kemal Begović, a u akciji je uhvaćen i Haris Šundo, državljanin BiH koji nema boravak u Srbiji i biće mu izrečena mjera udaljenja iz Srbije, javljaju srpski mediji.

Takođe je otkriveno i da je dan prije napada na žandarma, supruga teroriste otišla u Crnu Goru i da su tražene informacije od crnogorske policije.

“Sprovedena je široka akcija saslušanja, pritvaranja, a u dva slučaja je određen pritvor. Riječ je o Igoru Despotoviću koji je uhapšen u Beogradu, a pritvor je određen Kemalu Begoviću, prilikom pretresa u Novom Pazaru. Njemu je oduzet prsluk sa zastavom tzv. Islamske države na leđima. Međutim, imate i druge stvari, kod jednog lica je pronađen snimak gdje se zaklinje na vjernost sa nožem u ruci tzv. Islamskoj državi. Kada pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su pripadnici ekstremista”, dodao je Dačić.

Dačić napominje da će se tužilaštvo baviti time da li su lica povezana sa konkretnim terorističkim aktom. Pokazao je snimak stana jednog ekstremiste u Novom Pazaru, gdje su noževi, zastava tzv. Islamske države.

“Utvrdit će se da li su oni direktno povezani s ovim terorističkim činom”, istakao je Dačić.

Povrijeđeni pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović koji je juče ustrijeljen samostrijelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, nakon operacije je u stabilnom stanju. Jevremović je u samoodbrani pucao na napadača, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Tužilaštvo je napad okrakterisalo kao teroristički akt koji je izvršio Miloš Žujović, vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca. Proglašen je crveni nivo bezbednosnih prijetnji od terorizma.

(Telegraf)

Prethodni članakCvijanović: Bahatost bošnjačkih političara i njihova međusobna borba za političke poene
Naredni članakVulić: “Dan D” za Prutinu – mora ispuniti nalog trojca