DETALJI MONSTRUOZNOG ZLOSTAVLJANJA U OSNOVNOJ ŠKOLI: Dječaka skidali, udarali, maltretirali….(VIDEO)

U Osnovnoj školi ”Risto Proroković” u Nevesinju dogodila su se dva slučaja brutalnog vršnjačkog nasilja.

Jedna scena zlostavljanja je i snimljena i dospjela je na društvene mreže. Na snimku se vidi iživljavanje nad djetetom koje leži na podu, a vršnjak ga šutira nogama iz sve snage. Sve se, što je najgore, odvija se u učionici.

Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuje još jedan gori i brutalniji slučaj nasilja u sedmom razredu.

Prema informacijama dobro upućenog izvora iz Osnovne škole u Nevesinju nasilje nad dvanaestogodišnjim dječakom događalo se duži vremenski period.

”Sedmoro djece, pet dječaka i dvije djevojčice psihički i fizički su zlostavljali vršnjaka. To je monstruozna priča”, navodi izvor iz škole.

Dodaje da je sve to trajalo duži vremenski period, a da ostala djeca nisu reagovala.

”Skidali su ga do donjeg veša, štipali, prosipali vodu i sipali neku drugu tečnost, bacali mu patike, jaknu, maltretirali ga oko škole i u školskom objektu. Dječak nije ništa govorio, već je jedna od školskih drugarica nakon izvjesnog vremena ispričala majci koja je prenijela roditeljima maltretiranog dječaka”, otkriva naš izvor užasne detalje zlostavljanja.

Nakon svega, dječak je otvorio dušu i tek tada sve ispričao roditeljima.

Da problem postoji i da se rješava potvrdila nam je i direktorica Osnovne škole ”Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

„Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obaviještena  je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku“, rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Zbog cijele situacije, koja je očigledno izmakla kontroli, danas zasjeda i bezbjednosni forum Opštine Nevesinje.

Vršnjačko nasilje u posljednjih nekoliko godina u porastu je u cijeloj BiH i regionu.  Svako nekoliko dana u medijima ili na društvenim mrežama pojave se brutalni snimci iživljavanja djece nad drugom djecom. Neki od tih slučajeva završavali su tragično. Podsjetimo da je prošle godine nakon samoubistva djeteta u Novom Travniku objavljena informacije da je ono trpilo dugi period vršnjačko nasilje i da je upravo to bio razlog samoubistva.

Prethodni članakNarandžasto upozorenje zbog padavina u Hercegovini i jugozapadu zemlje
Naredni članakISPLATA MJESEČNOG NOVČANOG PRIMANjA UGROŽENIM NEZAPOSLENIM BORCIMA