DETALJI KOJI LEDE KRV U ŽILAMA Otac iz kuće uspio iznijeti dvoje djece, ali nije bilo spasa za majku i kćerku (8)

Majka i kćerka poginule su u požaru koji je sinoć izbio u kući u naselju Karađorđevo u Palama, a otac je uspio spasiti dvoje djece.

Požar je izbio noćas i zahvatio je dupleks kuću porodice Terzić.

Radi se o domaćinstvu u kojem živi bračni par sa troje djece i njihovi roditelji. Kako je potvrđeno za ATV otac je uspio iz kuće izvući dvoje djece, te se vratio po kćerku i suprugu, ali se vatra rasplamsala i više nije mogao da uđe u vatrom zahvaćenu kuću.

U Vatrogasnoj jedinici Pale kažu da su dojavu o požaru zaprimili u 0.50 časova.

Goran Božić, komandir Odjeljenja vatrogasne jedinice sa Pala, rekao je da požar nije primijećen na vrijeme jer je bilo gluvo doba noći, kada niko nije bio budan.

“Kako imamo informaciju, nastradala majka je probudila muža koji je iznio dvoje djece, svekrvu, svekra, ali je ona je nažalost ostala sa trećim djetetom i nije uspjela izaći”, rekao je Božić.

On naglašava da je, nakon prijave, na lice mjesta otišlo jedno vozilo vatrogasaca.

“Zatečena je kuća zahvaćena požarom. Tada smo informisani da se u kući možda nalazi žena i dijete. Gasilo se sa spoljašnje strane nakon čega smo dobili pojačanje i uši u kuću”, rekao je Božić.

Istakao je da je nakon 45 minuta požar lokalizovan i u dječijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tijela. Božić kaže da je gašenje požara trajalo jutros do 3.45.

Požar je lokalizovan, a na licu mjesta je policija koja obezbjeđuje požarište dok se ne steknu uslovi za vršenje uviđaja.

Prethodni članakTRAGEDIJA U PALAMA – Stradali majka i osmogodišnja djevojčica
Naredni članakTijana Bošković postaje najplaćenija odbojkašica na svijetu