DETALJI HULIGANSKOG NAPADA: Policija traga za četvoricom Mostaraca iz golfa ”petice”

 

MOSTAR – Na magistralnoj cesti M 17, u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica sinoć u 23. 45 časova presretnut je i zapaljen automobil mercedes u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza BiH koji su se vraćali iz Mostara sa utakmice Velež-Borac, a jedna osoba je zadobila povrede, potvrdio je za top Portal portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Ljudevit Marić.

”U tunelu Lendava u 23.45 časova golf 5 presreo je automobil mercedes u kojem su se nalazili zaposleni Fudbalskog saveza. Osobe iz golfa su palicama razbili prednje vjetrobransko staklo na mercedesu i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom je povrijeđena jedna osoba koja je ljekarsku pomoć potražila u Domu zdravlaj Konjic”, kazao je Marić.

On dodaje da su se u automobilu nalazili A. Š. (39), S.T. (38) i A.A. (50).

Prema njegovim riječima u golfu su se nalazile četiri osobe, a policija traga za počiniocima.

U istragu se uključilo i Tužilaštvo HNK.

U mercedesu se nalazio fudbalski sudija Sabrija Topalović koji je sudio fudbalsku utakmicu Velež-Borac u Mostaru, te pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić koji je zadobio povrede.

Navijači Veleža sinoć su u 82. minuti utakmice Velež-Borac koja se odigravala na stadionu u Vrapčićima ušli na teren, jer su bili nezadovoljni suđenjem. U tom trenutku Borac je vodio sa dva-nula.

Igrači i sudije su se povukli u svlačionice, te su nakon izvjesnog vremena i intervencije policije napustili stadion.

Direktor FK Borac Dejan Lukendić sinoć je izjavio da je nakon prekinutog susreta u Mostaru protiv Veleža fizički napadnut na tribinama, da se nije osjećao ugodno na stadionu ”Rođenih”.

 

Prethodni članakSnažan zemljotres na jugoistoku Australije
Naredni članakVišković: Srpska osniva svoju farmaceutsku kuću