DETALJI HORORA U HRVATSKOJ Izbo bivšu djevojku, ostavio je u parku, pa pokušao da se ubije skokom sa nadvožnjaka

Osječko-baranjska policijska uprava kratko je jutros saopštila kako su sinoć nekoliko minuta iza ponoći dobili dojavu o pokušaju samoubistva muške osobe (24), a nakon dolaska na mjesto događaja u blizini su pronašl tijelo djevojke rođene 2002. godine.

Da jedan mladić pokušava da se ubije u Našicama, javljeno je policiji u noći između petka i subote, pet minuta iza ponoći. Kada su izašli na teren, pronašli su ga kako leži na pruzi, gdje je skočio s nadvožnjaka. Otkrili su tada i da nekih 150 metara dalje leži beživotno tijelo mlade djevojke, u parku pored groblja. Našice su u potpunom šoku, piše Večernji.hr.

Kako se nezvanično saznaje, Jelenu Lukačić (20) usmrtio je njen bivši dečko Luka Dundović (24), a potom je pokušao da presudi i sebi. Njih dvoje su, govore prijatelji, bili u ljubavnoj vezi, koja je okončana oko Božića. On sa time, kažu, nije mogao da se pomiri pa ju je učestao zvao i slao joj poruke.

Jelenu je do parka nedaleko od njene kuće prije zločina dovezao novi dečko s kojim je u petak uveče izašla. Dogovorili su se da će mu se obavezno javiti kada stigne kući. Znao je da ju je Luka toga dana kontaktirao i slao joj poruke. Kratak put do svoga doma, od svega 200 metara, nesrećna djevojka nije uspjela da pređe. Kako se pretpostavlja, Luka ju je dočekao pred kućom.

Odvukao ju je u park i usmrtio. Još se ne zna kako je smrt nastupila, ali navodno je ubistvo počinjeno nožem. Njen sadašnji dečko zabrinuo se što mu se djevojka ne javlja. Kada se poslije toga ponovo provozao putem prema njenoj kući, ugledao je Luku Dundovića na nadvožnjaku.

– Odjeća mu je bila krvava. Pitao sam ga gdje je Jelena, a on mi je odgovorio: “Mrtva je.” Brzo sam otišao do njene kuće i pozvao joj majku pa smo pozvali policiju – ispričao je taj mladić za hrvatske medije.

– Čuo sam ženu kako viče “Ubio mi je dijete!” Bilo je tada deset minuta iza ponoći. Nisam prilazio, ali vidio sam više policijskih vozila i Hitnu pomoć – rekao je komšija Ivica.

Policija je o zločinu kratko izvijestila, potvrdivši kako se sumnja u nasilnu smrt djevojke. – Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem nalazi se pod nadzorom policije. Provodimo kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti – saopštili su iz PU osječko-baranjske.

Porodica Lukačić doselila se prije dvije godine u Našice iz obližnje Donje Motičine. Jelena je radila u trgovini u obližnjem Jelisavcu, a uz roditelje, ima još dvije starije sestre i mlađeg brata. Trebalo je u subotu ujutro da radi, a kako se nije pojavila na poslu, zvali su je na mobilni i ne sluteći zašto se ne javlja… Luka je, pak, zaposlen u jednoj firmi za održavanje puteva, a građani kažu da je iz mirne porodice.

Nije imao zabranu prilaska bivšoj djevojci.

– Nije ga prijavljivala policiji jer je mislila da će prestati zove – ispričao je žrtvin rođak.

Prijatelji su se na društvenim mrežama opraštali od Jelene.

– Izgledala je kao anđeo, sad je to i postala – napisali su.

Luka Dundović ima teške tjelesne povrede, ali nije u životnoj opasnosti.

Prethodni članakMAJMUNSKE BOGINJE ŠIRE SE U EVROPI: Strahuje se od epidemije
Naredni članakPrimio izbjeglicu, za 10 dana ostavio ženu i djecu!