Detalje mafijaške likvidacije u Sarajevu: Plaćene ubice stigle iz Švedske, Osterdala pokušali ubiti i u Istanbulu

Pripadnici PU Sokolac sinoć su na području ove opštine uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezu s ubistvom Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup.

Riječ je o državljaninu Švedske Oliveru Herbertu – Peteru (26). On je sinoć lociran na području Sokoca, a pronađeno je i vozilo koje ga je čekalo tokom izvršenja likvidacije.

Iza likvidacije stoje plaćene ubice

MUP KS se oglasio saopštenjem za javnost.

– Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti muškarac H.O.P. (1997), državljanin Švedske. U saradnji sa PU Istočno Sarajevo, H.O.P. je dana 31.10.2023. godine oko 19:30 sati lociran i lišen slobode na području Istočnog Sarajeva, te smješten u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo – navodi se u saopćenju.

“Avaz” otkriva da iza mafijaške likvidacije Osterdala na Stupu stoje plaćene ubice. One su namjenski stigle u Sarajevo, kako bi likvidirale vođu jednog od narko kartela u Švedskoj. Saznajemo da je uhapšeni Oliver Herbert-Peter pokušao likvidaciju Osterdala prije nekoliko mjeseci u Istanbulu.

Osterdal se krio u BiH

No, iako je na njega pucano, nisu ga uspjeli ubiti.

Osterdal se, prema podacima sigurnosnih službi, krio u BiH, a likvidiran je jer je, navodno, odlučio svjedočiti protiv jednog od vođa narko kartela u Švedskoj zbog čega je postao meta.

Prethodni članakGradi se cesta Rujište-Borci: Od Mostara do Boračkog jezera za 40 minuta
Naredni članakVlada Srpske: Dejtonski sporazum mora biti sproveden doslovno