Denver: Petoro ubijeno, troje ranjeno, među njima i policajac

Naoružani napadač ubio je pet osoba, a tri ranio, uključujući policajca, u oblasti američkog grada Denvera na različitim lokacijama, a napad je okončan kada je policija ubila osumnjičenog, saopštile su vlasti.

Divljanje je počelo oko 17.00 časova po lokalnom vremenu kada je nepoznati napadač pucao i ubio dvije žene i ranio muškarca u blizini centra Denvera, rekao je šef policije Pol Pazen na brifingu.

On je dodao da je osumnjičeni potom pobjegao u automobilu i ubio čovjeka u istočnom Denveru u četvrti Čizman Park, prije nego što je ponovo otvorio vatru u zajednici u zapadnom Denveru, ali nikoga nije pogodio.

Јoš jedan muškarac je ubijen u pucnjavi u blizini 12. avenije i Ulice Vilijams u Denveru.

Prema riječima Pazena, osumnjičeni je dva puta razmijenio vatru iz svog vozila sa policajcima Denvera koji su ga jurili, onesposobivši policijsko vozilo.

Odatle se odvezao u susjedni grad Lejkvud, gdje je upucao još jednu osobu i ranio dvoje, rekao je portparol policije Lejkvuda Džon Romero.

Dodao je da je naoružani napadač pobjegao od policije Lejkvuda kada su pokušali da mu skrenu vozilo i upustio se u oružani sukob sa policajcima prije nego što je pješke pobjegao i ušao u hotel, gdje je pucao i ranio službenika.

– Zatim je ponovo pucao na policajce, jednog od njih je ranio, prije nego što ga je policija ubila – rekao je Romero novinarima i dodao da zdravstveno stanje ranjenog oficira i civila nisu poznati.

Prethodni članakUjić: Nikad bolja kontrola kretanja i boravka stranaca
Naredni članakIzašao treći trejler za novog “Betmena”