Davidović: Srbi u FBiH nisu adekvatno predstavljeni

Predsjednik Opštinskog vijeća u Bosanskom Petrovcu Nemanja Davidović rekao je da Srbi u Federaciji BiH nisu odgovarajuće predstavljeni u organima vlasti.

– Predstavnici Srba u vlasti u FBiH ne dolaze iz mjesta u kojima dominantno žive Srbi, prostora visoke Krajine, odnoso četiri opštine – Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac. Tu su još Srbi iz Mostara, iz Posavskog kantona i u manjem broju iz drugih mjesta. Dakle, predstavnici Srba ne dolaze iz ovih mjesta i tu leži problem njihovog zaposlenja i predstavljanja – rekao je Davidović.

On je podsjetio da je prema popisu iz 2013. godine u FBiH bilo 2,5 odsto Srba, te da je sada taj broj sigurno ispod dva odsto.

Davidović je naveo da je izvještaj ombudsmana za ljudska prava iz 2018. godine, pokazao da u Unsko-sanskom kantonu, prema Ustavu, nedostaje 28 Srba u organima uprave.

Davidović je rekao i da je Bosanski Petrovac primjer dobrog odnosa Srba i Bošnjaka, dodajući da su i jedni i drugi, kroz dijalog i dogovor, okrenuti ka budućnosti.

Prethodni članakKovačević: Srpska se bori za ono što joj pripada, moramo biti jedinstveni
Naredni članakTanja Savić ispričala sve o ljubavi sa Draškom: Ukrali su joj telefon i tako su fotografije dospjele u javnost