Danas sunčano, na jugu i do 35 stepeni

Danas u BiH sunčano uz malu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološke prilike su ugodne. Stabilno i sunčano vrijeme povoljno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed malo svježijeg jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opća slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Preporučljivo je boraviti na otvorenom, po mogućnosti van gradske sredine, pri tome posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Sutra sunčano uz malu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 stepeni.

U utorak također sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 35 stepeni.