Danas sjednica Savjeta ministara BiH, u najavljenom dnevnom redu 41 tačka

Sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine najavljena je za danas sa početkom u 10 časova, a dnevnim redom planirano je razmatranje 41 tačke.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH predlagač je Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Nadzornog tijela nad primjenom Pravilnika o načinu kontrole cijena, oblikovanja cijena lijekova i izvještavanja o cijenama lijekova u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Dnevnim redom sjednice Savjeta ministara BiH predviđen je i Prijedlog odluke o imenovanju članova Savjetodavnog tijela za praćenje učešća Bosne i Hercegovine na Venecijanskom bijenalu, predlagača Ministarstva civilnih poslova BiH, kao i Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za registraciju oznaka porijekla, oznaka geografskog porijekla i dodjelu oznaka garantovano tradicionalnog specijaliteta prehrambenih proizvoda u Bosni i Hercegovini predlagača Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.

Savjet ministara BiH trebalo bi, između ostalog, da razmatra i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Komisije za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine, predlagača Komisije za saradnju sa NATO-om BiH, te Informaciju o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Prethodni članakJokić prestigao Lebrona i ušao u istoriju NBA lige
Naredni članakPutin: Ruska ekonomija prva u Evropi, prestigli smo Njemačku