Danas sjednica Generalne skupštine UN, Bajden stiže u Evropu

Dvadeset osmi je dan ruske vojne operacije u Ukrajini.

Za danas je zakazna vanredna sjednica Generalne skupštine UN, posvećena situaciji u vezi s Ukrajinom,  saopštila je portparolka predsjednika 76. zasjedanja Generalne skupštine Paulina Kubiak.

Kako se navodi u saopštenju koje je prenio TASS, 11. vanredna sjednica Generalne skupštine biće održana danas, sa početkom u 10 časova po lokalnom vremenu.

Generalnoj skupštini UN je u ponedjeljak već dostavljen prijedlog rezolucije o humanitarnoj situaciji u Ukrajini, u vezi s kojim je bilo planirano da se posebna sjednica nastavi u utorak, 22. marta, ali je zbog organizacionih pitanja odlučeno da to bude dan kasnije, navodi TASS, pozivajuću se na izvore iz administracije UN.

Takođe, američki predsjednik Džozef Bajden doputovaće danas u Brisel da bi razgovarao s evropskim liderima o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Bajden će u Briselu razgovarati s evropskim i liderima NATO, a posjetiće i Varšavu da bi se konsultovao s poljskim predsjednikom Andrejem Dudom.

Dva izvora iz američke administracije navode da Bajden i njegov tim rade na planu za uvođenje sankcija članovima Donjeg doma ruskog parlamenta. Sankcije bi trebalo da budu objavljene sutra.

Američki dnevnik “Volstrit žurnal” piše da bi 300 deputata Dume moglo biti suočeno sa sankcijama.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven rekao je ranije da će Bajden prisustvovati vanrednom samitu NATO, da će se sastati s liderima Grupe sedam najrazvijenijih zemalja G7 i obratiti liderima EU na sjednici Evropskog savjeta.

Prethodni članakGorivo jeftinije i za 15 feninga
Naredni članakKamionom usmrtio petogodišnje dijete