DANAS SASLUŠANJE ŠALJE U HAGU

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Hadži Šalja danas će u Specijalizovanom tužilaštvu Kosova u Hagu biti saslušan u svojstvu okrivljenog zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom.
Ovaj bivši pripadnik terorističke OVK iz Mališeva, blizak saradnik Ramuša Haradinaja i Fatmira Limaja, u avgustu je dobio poziv iz Tužilaštva i tom prilikom rekao da se njegovim saslušanjem i saslušanjem ostalih pripadnika OVK dovodi u pitanje vrijednosti „rata koji je OVK vodila“.

Šalja je jedan od više od 260 bivših pripadnika terorističke OVK koji su pozvani pred Tužilaštvo u Hagu u svojstvu osumnjičenih ili svjedoka.

Specijalni sud je intenzivirao svoj rad poslednjih sedmica, a prvom optuženom Salihu Mustafi pročitana je optužnica i započelo suđenje, na kome će, kako je objavio specijalni tužilac DŽek Smit, biti saslušano 16 svjedoka.

Uz Mustafu, u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda za Kosovo u Hagu nalaze se i predsjednik i potpredsjednik „Udruženja veterana OVK“ Hisni Gucati i Nasim Haradinaj zbog krivičnih djela protiv pravosuđa.