DANAS OTVARANJE MOSTARSKOG SAJMA

Na otvaranju prisustvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad  Dodik i brojni drugi zvaničnici iz regiona.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak najavila je da se na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji predstavlja 800 izlagača iz 30 zemalja regiona i Evropske unije.

Ona je navela da da su sajamski kapaciteti popunjeni prije više od dva mjeseca, te da iz Hrvatske dolazi više od 40 firmi, a da svoje štandove imaju Mađarska, Srbija, Izrael, Turska, Italija, Austrija gdje će se predstaviti firme iz ovih zemalja.

Inače, na Mostarskom sajmu se tradicionalno predstavljaju proizvodi iz metalske i građevinske, poljoprivredne, prehrambene, automobilske industrije te drugih, kao i sektor usluga, od bankarstva do turizma. Tokom trajanja sajma bit će i podsajamske manifestacije, sajam turizma, sajam vina, IT tehnologija. Planirani su i međunarodni poslovni susreti.

U okviru bogatog propratnog programa biće priređeni modni dani, brojne radionice o različitim temama, sajamski kvizovi i slično.

Sajam će biti otvoren do 20. aprila.

Prethodni članak”U MOSTARU KAO KOD KUĆE” Vučić na večeri u Mostaru sa liderima iz regiona
Naredni članakDodik, Vučić i Višković u Bileći; Sastanak sa rukovodstvom opštine