Dan žalosti u Stocu zbog pogibije mladića

Zbog tragične smrti dvojice mladića iz Vidova Polja, F. S. i M. V. koji su stradalih u saobraćajnoj nesreći 11. februara, gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković proglasio je ponedjeljak, 19. februara, Danom žalosti na području Grada Stoca.

Dan žalosti obilježiće se isticanjem zastava na pola koplja na zgradi Grada Stoca, te na zgradama u kojima su smještene javne ustanove i javna preduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad Stolac.

”Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Organizatori javnih programa i sadržaja, kao i fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužni su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti”, saopštili su iz kancelarije gradonačelnika Stoca.

Podsjetimo, u subotu je pronađeno tijelo M.V. (20), mladića za kojim se vodila potraga od ponedjeljka.

“Tijelo je pronađeno 4-5 kilometara nizvodno od mjesta gdje je pronađeno vozilo kod separacije”, istaknuo Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK. Na mjestu nesreće je obavljen uviđaj, a obdukcija se očekuje u idućim danima.

Tijelo F.S. (20) izvučeno je u utorak iz vozila Jeep Compas, koje je pronađeno u Bregavi, na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac. Obdukcija je potvrdila da je F.S. preminuo posljedicom utapanja. Mladići su u nedelju navečer bili u jednom kafiću u Stocu, gdje im je S.P. dao ključeve od Jeepa da odu u Vidovo polje. Nažalost, pod još neutvrđenim okolnostima, oni su vozilom sletjeli u Bregavu.

Prethodni članakTroje mladih poginulo u saobraćajnoj nesreći na putu Bar-Ulcinj
Naredni članakDa li je KRIVAC SAVREMENI STIL ŽIVOTA: Brakovi u Srpskoj sve češće pucaju, a manje je i onih koji staju na “ludi kamen”