Dan policije obilježen u Trebinju i Bijeljini; Pamtiti one koji su dali živote za slobodu Srpske

Povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Trebinje položili su cvijeće na spomen obilježje ispred zgrade Policijske uprave. Dan policije Srpske obilježen je i u Bijeljini parastosom i polaganjem vijenaca i cvijeća na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

U Trebinju su minutom ćutnje odali počast svim poginulim pripadnicima policije Republike Srpske, koji su dali veliki doprinos u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a među njima i trideset pripadnika nekadašnjeg Centra javne bezbjednosti u Trebinju, koji su životom odbranili slobodu.

– Odajemo počast svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova ali i borcima koji su položili život za Srpsku, ugradili svoj život u njen temelj i na tome smo im zahvalni i trudićemo se da opravdamo sve što su oni započeli i da to nastavimo dalje u svom radu – istakao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ističe važnost sjećanja na događaje iz prošlosti.

– Treba da održimo ono što je u ratu stvoreno. Smatram da treba u miru da je jačamo da bude svakog dana sve stabilnija i stabilnija i kao što vidite ogroman je pritisak, ali ako budemo složni i jedinstveni nema razloga za zabrinutost – naglasio je Ćurić.

Načelnik PU Bijeljina Sjepan Terzić, naglašava da žrtva palih pripadnika MUP-a mora biti temelj budućnosti Srpske.

– Iskazujemo im na taj način vječnu zahvalnost za žrtvu koju su dali za stvaranje Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova, a istovremeno iskazujemo našu svetu obavezu sadašnjih i budućih generacija da predano radimo na očuvanju Republike Srpske i unapređenju bezbjednosti svih naših građana – rekao je Terzić.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, kaže da MUP i danas stoji prvi na braniku Srpske.

– Danas postoji MUP kao jedina oružana sila u Republici Srpskoj koja pored toga što štiti javni red i mir, sigurno su oni prvi na braniku koji bi zaštitili srpski narod od bilo kog agresora – naglasio je Ostojić.

Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske, naglasio je da ne postoji ratište na prostoru Republike Srpske, da pripadnici MUP-a u čijem sastavu je bila i specijalna brigada policije nisu bili na ratištu.

– Čuvali su teritoriju Republike Srpske i stanovništvo. Zajedno rame uz rame sa pripadnicima VRS smo stvorili Republiku Srpsku – rekao je Draganić.

Prethodni članakOtvoren prvi Međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024”; Učestvuje više od 300 izlagača
Naredni članakPreminuo Veljko Bulajić, režiser čuvene “Bitke na Neretvi”