Dačić: Napad u Beogradu je teroristički akt, sumnja se da je riječ o vehabijskom pokretu

Ministar policije Ivica Dačić ocenio je da je napad na pripadnika Žandarmerije teroristički akt. Rekao je i da se sumnja da je riječ o vehabijskom pokretu. Podignute mjere bezbjednosti.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je novinarima ispred Urgentnog centra da je napad na pripadnika Žandarmerije teroristički akt koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije.

Rekao je da je uhapšeno još nekoliko ljudi koji su bili u blizini policijskih objekata.

– Zajedno sa bezbjednosnim službama gledamo da povežemo čitav taj slučaj. Ne bih sada dodavao neke detaljne informacije, ali kao što ste i vi sami objavili, neke sumnje su već prisutne. Indicije postoje da je riječ o licima koja su već poznata bezbjednosnim službama prije svega, a riječ je o vehabijskom pokretu. Ali, kažem još jednom, to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo ono što tužilaštvo radi – rekao je Dačić.

Istakao je da su preventivno pojačane sve mjere zaštite bjezbednosti u gradu.

– Pojačane su mjere bezbjednosti ne samo ispred objekata koji su od značaja kao što su ambasade, kao što su državne institucije itd, već smo pojačali mere obezbjeđenja da građani vide policiju i u tržnim centrima, šetalištima, tako dalje da ne bude nekih nepredviđenih okolnosti – rekao je Dačić.

Prethodni članakDrama kod AMBASADE IZRAELA u Beogradu: Pripadnik Žandarmerije POGOĐEN STRIJELOM U VRAT, napadač UBIJEN
Naredni članakDodik imao pravo – dolazi novi ambasador SAD