Cvijanovićeva čestitala Dan boraca “Trajna obaveza jačanje Srpske i unapređenje prava boračkih kategorija”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske povodom Dana boraca i Prvog srpskog ustanka, naglasivši da je jačanje i očuvanje Srpske trajna obaveza njenih institucija, kao i unapređenje prava boračkih kategorija i svih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Dužnost svih nas je da njegujemo kulturu sjećanja na sve borce i njihovu herojsku i nesebičnu žrtvu koju su podnijeli u odbrani Republike Srpske, ali i da se borimo za istinu o svim našim stradanjima – poručila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je za sve u Republici Srpskoj ovo poseban dan kada se sa posebnim poštovanjem i zahvalnošću njeni građani sjećaju najboljih sinova koji su položili svoje živote i dali dijelove tijela u odbrani svog naroda, ognjišta i prava na teško stečenu slobodu koju danas uživaju, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

– U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske, upućujem najiskrenije čestitke povodom Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka – navela je Cvijanovićeva.

Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske obilježava se 14. februara.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine poginula su 23.752 borca Vojske Republike Srpske.

Prethodni članakSPRIJEČENA TRAGEDIJA Muškarac skočio u Vrbas, spasli ga policajci
Naredni članakSprečava razmnožavanje virusa u organizmu domaćina: Fajzerov lijek pakslovid distribuira se u tercijarne ustanove u Srbiji