Cvijanović: Veliki dan za Srbiju, Vučić vodi politiku mira

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je prisustvovala svečanosti polaganja zakletve predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je za Tanjug da je danas veliki dan za sve građane naše zemlje i poručila da je Republika Srpska uvijek ponosna kada se “dobre stvari dešavaju u Srbiji”.

“Jedna od osnovnih stvari politike predsjednika Vučića, ali isto tako politike Republike Srpske i institucija obe zemlje je upravo mir i stabilnost cijele regije, znajući da smo suočeni sa velikim problemima, koje nismo mi izazvali mi, već neko drugi, a mi, nažalost, moramo da živimo sa tim posljedicama i da vodimo računa na koji način ćemo izaći iz cijele ove krize”, rekla je Cvjanović.

Smatra da Srbija može brzo da odradi svoj dio posla kada je u pitanju izbor institucija, odnosno da se kreće napred i ima jasno izdefinisane ciljeve koji su razvojno najprepoznatljiviji u cijeloj našoj regiji.

Istakla je da je za Republiku Srpsku od velikog značaja podrška i oslonac koju njenoj zemlji pruža Srbija.

“Ono što je važno za Republiku Srpsku to je da je Srbija uvijek negde bila posebno veliki oslonac za Srpsku i da se to manifestovalo na način da kreiramo zajedničke projekte koji su od strateškog značaja i da želimo da ih realizujemo, a isto tako da imamo mnogo primjera intervencija od strane istitucija Srbije prema lokalnim zajednicama Republike Srpske”, rekla je Cvijanović.

Ocijenila je da je odnos Srbije i Srpske u funkciji mira i stabilnosti i da dvije zemlje teže da napreduju kako ekonomski, tako i politički, gradeći prijateljstva u čitavom regionu.

Cvijanović smatra da su prioriteti politike i Vučića i Dodika negovanje prijateljskih odnosa ne samo između sebe već i sa ostalim zemljama na Balkanu.

“Želimo da imamo bolje razumijevanje i da ni jedna politička stvar ne bude prepreka našem ekonomskom razvoju ili našem integrisanijem regionalnom, infrastrukturnom i svakom drugom zajedničkom razvoju”, kazala je predsjednica RS.

Prethodni članakNevrijeme pogodilo Uskoplje
Naredni članakPreminula Segmedina Srna-Bajramović