Cvijanović: Nikad bolja saradnja Srpske sa Srbijom

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da su veze između Srbije i Republike Srpske odlične i izrazila uvjerenje da će predstojeća posjeta državnog vrha Srbije biti u pravcu njihovog daljeg jačanja.

– Veze između Srbije i Republike Srpske su odlične. To ćemo još jednom potvrditi naredne sedmice, kada ćemo imati priliku da u Republici Srpskoj ugostimo delegaciju Srbije koju će činiti kompletan državni vrh na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem – rekla je Cvijanovićeva za beogradski “Kurir”.

Ona je navela da je planiran niz aktivnosti i sastanaka, uključujući zajedničku sjednicu vlada Srbije i Srpske u Banjaluci, kao i obilježavanje 28 godina od stradanja Srba tokom zločinačke akcije “Oluja”, koje će ove godine biti održano u Prijedoru.

Cvijanovićeva je podsjetila da su praksu zajedničkog obilježavanja važnih nacionalnih datuma iz prošlosti ustanovili upravo predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik, i istakla da se time odražava jedinstvo u pogledu zajedničke prošlosti, ali i sadašnjosti i budućnosti.

– Mi smo veoma ponosni na naše bratske odnose i nikad bolju, sadržajniju i konkrekretniju saradnju sa Srbijom – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će i predstojeća posjeta biti u pravcu daljeg jačanja veza Srbije i Srpske, te da će neizostavna tema biti i realizacija zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata.

Cvijanovićeva je napomenula da su neki od tih projekata još uvijek predmet različitih opstrukcija iz Sarajeva, iako njihova realizacija nikome ne bi nanijela bilo kakvu štetu, već višestruku korist svima u Srbiji i Republici Srpskoj, a samim tim i u cijeloj BiH.

– Ipak, pojedini su u Sarajevu toliko zaslijepljeni mržnjom prema Republici Srpskoj i Srbiji da ne vide dalje od nosa. To naravno ne može i neće uticati na našu spremnost da još intenzivnije razvijamo naše odnose, jer ono što veže Republiku Srpsku i Srbiju je najprirodnija moguća veza – zaključila je Cvijanovićeva.

Prethodni članakSPC obilježava Ognjenu Mariju
Naredni članakStigla promjena vremena, u Zagrebu grmljavina i kiša