Cvijanović: Neizabrani stranac vraća BiH tri koraka unazad sa namjerom izazivanja haosa

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik, a sve i da jeste ne bi imao pravo da nameće odluke i mijenja zakone.

– Kada god predstavnici naroda u BiH naprave korak naprijed, Šmit nas vrati tri unazad. Ovo je šamar demokratskom procesu i evropskom putu BiH, a šamarčina EU – konstatovala je Cvijanović, upitana da prokomentariše Šmitovo “nametanje” izmjena Izbornog zakona u BiH.

Ona je istakla da je očigledno da Šmit, zajedno sa svojim mentorima i nalogodavcima, diktatorskim odlukama svjesno urušava kredibilitet EU u BiH.

Cvijanović je rekla da je nečuveno da neizabrani stranac nameće odluke bilo kojoj članici UN, a posebno u zemlji koja je na pragu otpočinjanja pregovora sa EU.

– Ovo će za posljedicu imati dodatno usložnjavanje političke situacije u BiH, što je očigledno i bila Šmitova zamisao. Namjera je izazvati haos i pokazati da dvije strane nisu BiH i EU – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je poznato da BiH nema kredibilitet jer su ga uništili strani mešetari zadnjih decenija držeći BiH u statusu kolonije.

– Ali, oni koji upravljaju Šmitom žele pokazati da je i EU njihova kolonija i, nažalost u tome su uspjeli i to ne štipkanjem i gurkanjem u bok  li u leđa, već pesnicom u čelo. Toliko o euforiji i pregovaračkom statusu – poručila je Cviijanović za Srnu.

Prethodni članakŠmit nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH
Naredni članakStevandić: Zakone usvajaju nadležni organi, a ne samozvanci