Cvijanović: Nastavićemo da se borimo za pravdu

Srpski član Predsjedništva BiH prisustvovala je danas, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obilježavanju krsne slave Preobraženjske crkve u Sentandreji.

Cvijanovićeva je izrazila veliku zahvalnost episkopu budimskom Lukijanu koji ih je, kako je navela, okupio na ovom mjestu od izuzetnog nacionalnog i istorijskog značaja za cijeli srpski narod.

Ona je čestitala predsjedniku Srbije koji je danas odlikovan Ordenom eparhije budimske prvog reda, kao i episkopu Lukijanu kojem je kum ovogodišnje slave, predsjednik Srpske, uručio Orden Republike Srpske na lenti.

Cvijanovićeva je zahvalila SPC za očuvanje identiteta srpskog naroda i predan rad na jačanju veze Republike Srpske i Mađarske, kao i Srbije i Mađarske.

– Mi živimo sa mnogo izazova, ali isto tako i sa mnogo ubjeđenja da ćemo istrajati i uraditi ono što je ispravna stvar. Borili smo se za pravdu u našim političkim mandatima, a to ćemo i nastaviti, kao i za status Republike Srpske. Borićemo se i protiv onih koji žele da umanje snagu Srbije, koji žele da ukažu na neke stvari koje su nama daleke i strane, a žele da ih nametnu kao svoje vrijednosti – poručila Cvijanovićeva.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH borave u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj na poziv vladike Lukijana i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Dodik i Cvijanovićeva sutra će se sastati sa Orbanom, a potom i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predviđen je i sastanak s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Prethodni članakMitropolit Joanikije i vladika Grigorije: Preobraženje predstavlja sam božanski život
Naredni članakDodik: Boriću se sve dok Šmit ne ode