Cvijanović na Regionalnom molitvenom doručku Јugoistočne Evrope u Solunu

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u posjeti Grčkoj, u okviru koje je danas u Solunu prisustvovala Regionalnom molitvenom doručku Јugoistočne Evrope.

Tokom obraćanja na ovom skupu, Cvijanović je ukazala na turbulentne globalne okolnosti i aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, kao i na važnost korištenja diplomatskih metoda sa ciljem njihovog prevazilaženja.

Cvijanović je naglasila da se put ka pronalaženju zajedničkog jezika i prevazilaženju svih izazova, kako životnih, tako i opštih, sastoji od tolerancije, uzajamnog razumijevanja i spremnosti da probleme sagledamo iz više perspektiva.

Ovom prilikom, srpski član Predsjedništva je izrazila zadovoljstvo učešćem na ovogodišnjem Regionalnom molitvenom doručku u Solunu.

Cvijanović je podsjetila da ovo okupljanje potvrđuje želju prisutnih da čine dobro u svijetu i sopstvenim zajednicama, kao i ujedinjenost u vjeri i milosrđu koja nadilazi sve razlike.

Ovom tradicionalnom regionalnom okupljanju prisustvovali su aktuelni i bivši predstavnici vlasti, političkog i društvenog života Grčke, zemalja regije i Sjedinjenih Američkih Država.

Prethodni članakGacko ispratilo 76. generaciju maturanata
Naredni članakKaran: Rezoluciju o Srebrenici treba nazvati antisrpska rezolucija