Cvijanović: Izuzimam Srpsku iz kvalifikacije Zorana Milanovića

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da izuzima Republiku Srpsku iz kvalifikacije hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o “uspješnosti” BiH u borbi protiv virusa korona i vakcinaciji, ali očekuje da to u Sarajevu proglase napadom na suverenitet BiH.

Milanović je u utorak izjavio kako je BiH najuspješnija u borbi s epidemijom jer “tamo niti je ko bolestan, niti ko umire, niti je ko u bolnicama, niti ko priča o tome, niti se ko vakciniše”.

“Bilo kako bilo, iz date kvalifikacije izuzimam Republiku Srpsku jer kod nas korona postoji, a napravili smo i aranžmane za snabdijevanje vakcinama i otpočeli proces imunizacije”, napisala je Cvijanovićeva na svom “Instagram” nalogu.

Ona je navela kako je pročitala izjavu Milanovića i dodala da očekuje da u Sarajevu, po šablonu, ovo proglase napadom na suverenitet BiH i podrivanje njenog ugleda.

“Neki bi rekli da je cinično, a neki da je u pitanju neobično komuniciranje”, navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, nije baš ni da u EU cvjetaju ruže po pitanju vakcinacije, ali dijagnoza za BiH je uglavnom sumorna i bez korone.