CVIJANOVIĆ, DODIK I VIŠKOVIĆ UPUTILI TELEGRAME SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI MIRJANE PAROVIĆ

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici istaknutog medicinskog radnika Mirjane Parović, kojoj će, kako je navela, Srpska biti vječno zahvalna zbog toga što je znanje i iskustvo u najtežim trenucima stavila na raspolaganje svom narodu.

– Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o smrti Mirjane Parović, istaknutog medicinskog radnika, borca prve kategorije u odbrambeno-otadžbinskom ratu i nosioca Ordena krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost, njegu ranjenika i bolesnika – ističe Cvijanović u telegramu.

Cvijanović je istakla da je odlazak Parovićeve predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, kolege, ali i za srpski narod u cjelini.

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici Mirjane Parović, medicinskog radnika i borca prve kategorije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koja je preminula od posljedica virusa korona u Nevesinju.

Dodik je naglasio da je sa velikom tugom primio vijest da je virus korona odnio život još jednog istaknutog zdravstvenog radnika koji je cijeli radni vijek proveo spasavajući živote drugih ljudi.

– Odlazak Mirjane Parović veliki je gubitak, prije svega, za njenu porodicu, ali i za njene sugrađane, kompletno zdravstvo i za Republiku Srpsku, jer smo izgubili hrabru i neustrašivu ženu borca koja je dala značajan doprinos i u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu – istakao je Dodik.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u telegramu istakao da je sa velikom tugom primio vijest da je opaka bolest odnijela još jednog istaknutog medicinara koji je dao neizmjeran doprinos u brizi za zdravlje građana Srpske.

– Naročito ćemo je pamtiti kao hrabrog i odlučnog profesionalca, dobrovoljca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, nosioca Ordena krsta milosrđa za požrtvovanost i hrabrost, njegu ranjenika i bolesnika, kao i izuzetno posvećenog radnika u transfuzijskoj medicini – naveo je Višković.

Istaknuti medicinski radnik Mirjana Parović, rođena 1958. godine u Glavatičevu, preminula je juče u Bolnici Nevesinje od posljedica zaraze virusom korona.