Cvijanović, Dodik i Radojičić sa šampionima iz Srbije

Svjetski i evropski šampioni, reprezentativci Srbije u basketu “tri na tri”, koji su u posjeti Republici Srpskoj, danas su obišli novoizgrađeni sportsko-rekreativni kompleks u banjalučkom naselju Sime Matavulja.

Kao jedna od tri najbolje ekipe na FIBA rang – listi direktno su se kvalifikovali na Olimpijske igre u Tokiju koje bi trebalo da budu održane naredne godine.

Reprezentacija Srbije u basketu “tri na tri” je četvorostruki svjetski i dvostruki evropski šampion.

Ovi mladi sportisti kažu da su lijepo prihvaćeni u Banjaluci, te da se osjećaju kao kod kuće.

– Veoma nam je drago da smo ovdje. Lijepo smo prihvaćeni ovdje . Malo smo šetali, svi nas znaju tako da kao da smo kod kuće – izjavio je reprezentativac Srbije Tomislav Ivošev.

Promocija novog sportskog terena u naselju Ante Јakić (foto: RTRS)

)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je gostovanje reprezentativaca Srbije sjajna prilika za promociju banjalučke košarke, koja u proteklim godinama bilježi napredak.

– Prijatelji iz Srbije su sjajna podrška kopšarke u Banjaluci koja je u proteklim godinama obilježila napredak jer imamo Borac koji se vratio u Premijer ligu, u ženskoj košarci imamo tri premijer ligaša, tako da košarkaši i košarkašice u Banjaluci napreduju – izjavio je Radojičić.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović naglasila je da će Republika Srpska uvijek podržavati šampione iz Srbije.

– Zadovoljstvo je što su ovih dana u Banjaluci, što su obišli i Fakultet za sport, razgovarali sa gradonačelnikom, a danas je ovdje i utakmica. Ovo je u suštini promocija sporta, dobre saradnje i zajedništva Srpske i Srbije – istakla je Cvijanović.

 

Dodik je od reprezentativaca dobio dres Srbije, a na basket terenu i sam je pokazao košarkaško umijeće, s obzirom na to da se dugo bavio tim sportom.

Promocija novog sportskog terena u naselju Ante Јakić (foto: RTRS)

– Uvijek mi je drago kada dođu vrhunski igrači. Ova ekipa Srbije je prvak svijeta. Zna se da je ova vrsta basketa olimpijski sport, a ovi posvećeni momci se pripremaju za Olimpijadu. U okviru priprema došli su u Banjaluku da promovišu basket. To je nešto što bi trebalo uvesti kao redovno takmičenje u različitim ligama – poručio je Dodik.

Promocija novog sportskog terena u naselju Ante Јakić (foto: RTRS)

Novi sportsko-rekreativni kompleks u naselju Sime Matavulja ima brojne sadržaje, terene za basket, fudbal, odbojku i boćanje, stazu za trčanje, pješačke staze, sadržaje za kućne ljubimce, a tu je i teretana na otvorenom.RTRS

Prethodni članakDrama u Beogradu: Radnici heroji spasili djevojčicu iz požara
Naredni članakDodik: Zbog stranaca BiH ne može da funkcioniše