Ćurić: Grad i skupštinska većina neće dozvoliti gradnju na lokaciji gdje je predviđeno šetalište

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da Grad Trebinje neće dozvoliti izgradnju stambenih objekata na parcelama uz rijeku Trebišnjicu, od mosta „Branilaca Trebinja“ nizvodno, ističući da je tu predviđena samo gradnja šetališta i nekih privremenih objekata.

Ćurić je, za Radio Trebinje, naveo, da gradska uprava i skupštinska većina, neće dozvoliti gradnju stambenih objekata na ovoj lokaciji.

„Što se tiče aktuelne teme, da li se prodalo zemljište bez saglasnosti grada, ja želim da kažem da se može prodati zemljište bez saglasnosti grada ako mi nismo vlasnici. Prema informacijama sa kojima ja raspolažem, to se i desilo. Međutim, shodno regulacionom planu, tu je dozvoljena gradnja šetališta i nekih privremenih objekata za koje smo ranije raspisivali javni konkurs. Gradska uprava i skupštinska većina i dalje su tog stava i opredjeljenja da tu treba da bude šetališta i eventualno privremeni objekti koji bi uljepšali to područje, a, što se tiče gradnje, mi smo stava  opredjeljenja da to ne treba tu da se dozvoli“, rekao je Ćurić.

Smatra da svaka lokalna zajednica treba da uređuje svoj životni prostor. Odgovara na pitanja da li resorno ministarstvo može da izda dozvolu za gradnju na ovoj parceli.

„Što se tiče nadležnosti, poslije, nekih žalbi ka resornom ministarstvu, smatram da svaka lokalna zajednica treba da uređuje svoj životni prostor, ono što ona zamišlja i naravno ono što građani podržavaju. Primio sam veliki broj poziva sa pitanjima da li je to moguće i da li će se to dozvoliti. Upravo u razgovoru sa koalicijom, skupštinskom većinom, svi smatramo da to ne treba dozvoliti nego da to bude jedna uređena zona uz rijeku Trebišnjicu. Treba razgovarati sa vlasnicima, dobili smo informaciju da je promijenjen vlasnik i ja smatram da treba iznaći najbolje moguće rješenje. Da li treba razgovarati sa preduzećem ‘Vode RS’, sa vlasnicima dogovoriti neko rješenje, da se izvrši neka zamjena, ja mislim da je to manje važno, koliko je važno da mi tu ne dozvolimo nikakvu gradnju“, istakao je Ćurić.

Podvlači da je Grad Trebinje ranije proveo proceduru izrade konkursnog rješenja za to područje i da se nije odustalo od izgradnje šetališta.

Pojedini mediji su juče objavili da je, bez znanja lokalnih vlasti i građana Trebinja, prodato oko 12.000 m² obale rijeke Trebišnjice fizičkom licu iz Modriče.

Prethodni članakNarandžasto upozorenje na jak vjetar
Naredni članakŠmit nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH