Ćurić: Aerodrom i kliničko-bolnički centar biće presudan zamajac razvoju privrede Trebinja

Slobodna zona koja će biti formirana i prva tog tipa u Republici Srpskoj izuzetno je značajan projekat za grad Trebinje, rekao je gradonačelnik Trebinje Mirko Ćurić i dodao da se upravo ovih dana rade elaborati koji će predhoditi otvaranju ovakvog objekta.

Ćurić napominje da je Grad Trebinje dobio saglasnost a donesene su i sve potrebne odluke gradske skupštine tako da nakon izrade elaborata očekuje se saglasnost i resornog ministarstva, a s obzirom da je i državni ministar već pružio otvorenu podršku ovom projektu iz Gradske uprve se nadaju skorom pokretanju slobodne zone u Trebinju.

U osvrtu na najavljenu gradnju kliničko-bolničkog centra u Trebinju, Ćurić je rekao da je pandemija virusa korona pokazala da moramo imati kvalitetniji i moderniji zdravstveni sistem na lokalnom i regionalnom nivou. On je dodao da će novi kliničko bolnički centar pružiti pacijentima dodatnu sigurnost, ali opredjeljenje aktuelne gradske vlasti je da jedan dio tih kapaciteta bude namjenjen i u komercijalne svrhe jer Trebinje ima potencijal da razvija zdravstveni turizam, kao i aktuelne, moderne medicine za koje se danas izdvaja veliki novac.
Govoreći o gradnji aerodroma na teritoriji grada Trebinja, Ćurić prije svega napominje da se radi o strateškom , a ne isključivo komercijalnom objektu i dodaje da je aerodrom istorijski projekat.

U ovom trenutno Vlade Srbije i Republike Srpske formirale su deset timova sa odprilike 150 stručnjaka koji će direktno učestvovati u tom projektu. U ovom trenutku demineri i radnici geodetske uprave su na terenu i rade sa dodatnim naporom svoje poslove i na tome smo im zahvalni.

-Međutim, postoje i oni koji žele iz nama nepoznatih razloga ovako progresivan projekat da zaustave i uspore, napominje Ćurić i dodaje da to upravo rade oni koji žele da stanovništvo sa ovih prostora odlazi, što ova vlast neće dozvoliti.
Sve radnje koje su neophodne za puštanje u rad objekta kao što je aerodrom,bit će završene u roku odnosno, prvi avion iz Trebinja poletit će u decembru 2021. godine.

Ćurić kaže da je dobio informaciju da će već na sledećoj sjednici Vlade biti donesena odluka da se novac prenese na račun preduzeća Aerodrom Trebinje, a da će prvi konkursi za radna mjesta biti otvoreni početkom naredne godine, tačnije procjenjuje se da će biti otvoreno oko stotinu radnih mjesta. Otvaranje aerodroma u Trebinju biće od neprocjenjivog značaja za privredu i turizam, ali i otvaranje novih radnih mjesta i kreiranje novih preduzeća koja će biti naslonjena na poslovanje aerodroma, zaključio je on.Herceg

Prethodni članakTegeltija i Marković danas otvaraju GP Vraćenovići
Naredni članakŠapić nakon sastanka sa Brnabić zadovoljan, nije otkrio hoće li u vladu