CRNE BROJKE U BIH: Preminulo 11 osoba, 283 novozaraženih

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegvoini je prijevaljeno 11 smrtnih slučajeva. U RS su prijavljena četiri smrtna slučaja i 73 novozaražene osobe, a u FBiH je prijavljno sedam smrtnih slučajeva i 210 novozaraženih osoba.

U Federaciji su preminula dva muškaraca iz Mostara, po jedan iz Kladnja, Konjica i Tuzle, te dvije žene iz Gračanice i Sarajeva. U RS su preminuli dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Bosanske Gradiške, Modriče, Šamca i Bijeljine.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.320 uzoraka, od kojih je 210 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima osim Bosansko-podrinjskom.

Do sada je testirano ukupno 113.578 uzoraka, a virus je potvrđen kod 11.311 osobe.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj testirano je 434 laboratorijska uzorka, a novi koronavirus potvrđen je kod 73 osobe.

Radi se o 40 muških i 33 ženskih osoba, od kojih je 17 mlađe, 42 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 osoba je iz Banje Luke, 14 iz Teslića, šest iz Bosanske Gradiške, pet iz Pala, četiri iz Bijeljine, po tri iz Doboja i Modriča, po dvije iz Mrkonjić Grada i Kneževa i po jedna iz Kotor Varoša, Laktaša, Šamca, Srpca i Jezera.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa. Radi se o dva muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Gradiške, Modriče, Šamca i Bijeljine.