Čović: Tokom jednočasovne pauze pokušaću da obezbijedim kvorum za rad

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je da Dom nema kvorum za nastavak sjednice, jer nisu prisutni delegati Kluba bošnjačkog naroda, ali da će tokom jednočasovne sjednice pokušati da ga obezbijedi.

– Danas smo planirali nastavak sjednice koja je prekinuta 18. marta. S obzirom da smo obavili određene razgovore, jasno je da ni danas nemamo kvorum za rad – rekao je Čović.

On je naveo da nema prisutnih delegata Kluba bošnjačkog naroda i da će tokom jednočasovne pauze pokušati da obezbijedi kvorum.

Na dnevnom redu sjednice koja je prekinuta 18. marta nalazi se i zahtjev delegata Želimira Neškovića za razmatranje Prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH prema hitnom postupku.

Sjednica Doma naroda prekinuta je 18. marta nakon što je Klub bošnjačkih delegata napustio zasjedanje nezadovoljan što je u dnevni red uvršten ovaj prijedlog zakona.

Prema ovom prijedlogu, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH bi birao šest sudija, a Narodna skupština Republike Srpske tri kako bi iz svakog od konstitutivnih naroda moglo da bude izabrano najviše troje sudija.

Prethodni članakDodik sa Pencom: Očekujemo ubrzanje evropskog puta
Naredni članakDodik o O'Brajanu: BiH koju oni grade je neodrživa i nemoguća