Čović: Rezultati u Sarajevu i Banjaluci neće se preslikati na Mostar

Rezultati jučerašnjih izbora u Banjaluci i Sarajevu, gdje su opozicione stranke ostvarile dobar izborni rezultat i neće se preslikati na Mostar smatra, Dragan Čović, prvi čovjek HDZ-a BiH.

On to smatra zbog, kako je rekao, posebnih izbornih pravila za taj grad tako i zbog specifičnog karaktera najvećeg grada u Hercegovini, prenosi HMS.

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ BiH) s 20 načelničkih i više od 300 vijećničkih mjesta osvojenih na nedjeljnim lokalnim izborima zadržala je poziciju vodeće hrvatske stranke u BiH, ocijenio je Čović.

“Mi možemo biti jako zadovoljni izbornim rezultatom. Imati 20 gradonačelnika i načelnika te više od 300 vijećnika, to je rezultat koji zaslužuje pažnju. U odnosu na prošli ciklus mislim da smo u svim sredinama pokazali dobar rezultat, što znači da su naši ljudi u gradskim i općinskim vijećima, naši gradonačelnici i načelnici, radili svoj posao dosta dobro”,  kazao je Čović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, HDZ BiH sljedećih nekoliko dana analiziraće ostvarene rezultate u svim sredinama, a zatim će ta stranka sve snage usmjeriti prema izborima za Gradsko vijeće Mostara, koji su zakazani za 20. decembar.

Prethodni članakSNSD raskinuo koaliciju sa SPS-om na svim nivoima
Naredni članakPotpisan koalicioni sporazum u Bijeljini