Čović nakon sastanka: Treba nam još jedan iskorak

Lider HDZ-a Dragan Čović obratio se medijima nakon sastanka predstavnika stranaka koje čine vlast u Federaciji BiH na kojem su, osim njega, učestvovali predstavnici SDP-a, NIP-a i Naše stranke Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Predrag Kojović.

Čović je rekao kako je sastanak koji je bio najavljen za prošlu sedmicu bio otkazan zbog zdravstvenih stanja učesnika.

Potom je naveo da su se danas okupili kako bi prošli interesantne teme koje par mjeseci pokušavaju usaglasiti, od proračuna, izbornog zakona, svih drugih zakona koji se tiču evropskog puta, odluka i obaveza, presuda Evropskog suda.

Rekao je da imaju nekoliko dana do odlaska na zajedničke sastanke u Briselu, te da se nadaju da će današnji sastanak potaknuti sve druge partnere da Bosni i Hercegovini otkloni manjkavosti i da u 12. mjesecu otvori pregovarački proces s EU.

 

 

– Razgovarali smo vrlo iskreno, o svim temama, na nivou Federacije imamo usuglašen stav i sad ćemo vidjeti u narednim danima da izdogovaramo stvari sa SNSD.

Trebamo još jedan pozitivan iskorak, nakon ovih nerazumijevanja, sučeljavanja, svakodnevnica, da se izvučemo iz krize – rekao je Čović.

Prethodni članakSve učestalije krađe goriva iz RiTE Gacko – Nevesinjac pao sa 80 litara dizela
Naredni članakNikšić: SDP stoji iza Heleza, o odgovornosti se može pričati tek kad se utvrdi povreda zakona