Čović i Izetbegović na večeri sa Amerikancima

U rezidenciju ambasadora SAD u kasnim popodnevnim satima na sastanak sa savjetnikom američkog šefa diplomatije Derekom Cholletom stigli su Bakir Izetbegović i Dragan Čović, predsjednici SDA i HDZ BiH. Kako se može vidjeti po fotografijama koje su objavili Dragan Čović i Derek Chollet održana je i večera.

Na toj večeri učestvovali  su i Gabriel Escobar te američki ambasador u BiH Eric Nelson. O čemu su tačno razgovarali nema službenih informacija osim njihovih objava na twiteru.

Čak i tu, američki zvaničnik sastanak vidi na jedan način, a Dragan Čović vidi na drugi način.

“Susreo sam se s predsjedavajućim Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i jednim od zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Bakirom Izetbegovićem da bih ih podstakao na liderstvo, gradnju povjerenja i ukazao da je funkcionalnost Federacije Bosne i Hercegovine esencijalno za stabilnost Bosne i Hercegovine i put u Evropsku uniju”, rekao je američki diplomata.

Nakon sastanka Čović je na svom Twitter profilu objavio fotografiju sa sastanka uz poruku o čemu se razgovaralo.

“Raspravljamo o ključnim koracima za ponovno jačanje stabilnosti BiH i naš EU i NATO put. Hitne izmjene Izbornog zakona/ograničene konstitutivne promjene moraju se poštivati prava i ravnopravnost konstitutivnih naroda i nediskriminaciju”, napisao je Čović.

Prethodni članakFudbaleri Srbije uplaćuju premiju od milion evra bolesnoj djeci u Srbiji
Naredni članakAutomobil poznate starlete NAMJERNO ZAPALJEN