Četiri osobe poginule u sudaru u kojem je učestvovao autobus koji je prevozio srpske turiste

ATINA – Četiri osobe poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na nacionalnom putu Atina-Evzoni u Grčkoj, javio je list “Katimerini”.

Jutros oko 6.30 časova, u oblasti sela Aspros, putnički automobil u kojem su bile četiri osobe naletio je direktno na autobus koji je išao iz suprotnog smjera, pri čemu je autobus skrenuo i prevrnuo se u kanal bez vode dubokom dva i po metra.

U saobraćajnoj nesreći učestvovao je i automobil koji je išao u pravcu Evzonija.

Iz prvog vozila izvučene su tri osobe bez svijesti i jedno teško povrijeđeno lice, a svi su ubrzo preminuli. Putnici iz drugog vozila nisu povrijeđeni.

U autobusu je bila 81 osoba, od kojih su 23 iz predostrožnosti zbrinute u bolnice u Solunu.

Na lice mjesta izašlo je 18 vatrogasaca sa šest vozila.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija u Srbiji /JUTA/ Aleksandar Seničić rekao je da za sada nema informacija da je nastradao bilo ko iz niškog autobusa, ali ima povrijeđenih.

“Ima nešto teže povređenih, njih desetak sa prelomima je prevezeno u bolnicu u Solunu, dok je veći broj lakše povređenih prebačen u Polikastro”, rekao je Seničić za RTS.

On je naveo da se očekuje da jedan dio putnika u toku dana nastavi putovanje ka destinacijama ka kojima su krenuli.

Seničić je istakao da se jedan od vlasnika turističke agencije nalazi u Grčkoj i da se, kada bude utvrđen identitet putnika koji su u bolnicama, očekuju detaljnije informacije.

Prethodni članakBroj žrtava zemljotresa u Maroku prešao 2.000
Naredni članakIvona Pejašinović predsjednik Mladih socijaldemokrata