ČELSI IMA NOVOG VLASNIKA: Američki bogataš iskeširao pet milijardi evra

Američki biznismen Tod Boeli na pragu je preuzimanja Čelsija. Čeka se samo zeleno svjetlo britanske vlade i Premijer lige.

Boeli je suvlasnik bejzbol franšize Los Anđeles dodžers, kao i VNBA tima Los Anđeles sparks, ima i nešto akcija Lejkersa, a Čelsijem će upravljati preko konzorcijuma koji čine Klirlejk Kapital, Mark Volter i švajcarski milijarder HAnsjerg Vus.

Prema potpisanom ugovoru novi kupci dužni su da uplate 5,2 milijarde dolara, 4,93 milijarde evra ili 4,25 milijardi funti. Od te cifre, dvije i po milijarde otići će na dionice, a prihod će uplatiti na zamrznuti bankovni račun koji će potom donirati u humanitarne svrhe.

Konzorcijum će obezbjediti i 1,75 milijardi funti ulaganja u klub, tačnije u renoviranje Stemford bridža, omladinsku školu, žensku ekipu i Čelsijevu fondaciju.

Konačan transfer vlasti treba očekivati krajem maja, pošto o prodaji treba da odlučuju i britanska vlada, Premijer liga i engleski Fudbalski savez (FA), a baš do tada važi i specijalna licenca pod kojom plavci trenutno imaju pravo takmičenja.

Prethodni članakPODRŠKA PROJEKTIMA FEDERALNE I KANTONALNE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE
Naredni članakMILANOVIĆ OPET PODIGAO BURU Može li Savjet za nacionalnu bezbjednost Hrvatske pomoći Hrvatima u BiH