BUKTE POŽARI U ISTOČNOJ HERCEGOVINI, HELIKOPTER GASI POŽAR KOD TREBINJA

U istočnoj Hercegovini aktivno je na desetine požara, a helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske gasi vatru na području sela Zupci kod Trebinja.

Komandir trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Zdravko Kašiković rekao je Srni da za sada nema ugroženih stambenih objekata, ali da sve zavisi od vjetra.

Na području Gacka aktivni su požari u rejonu sela Stepen i Cernica, a gatački vatrogasci pomažu u gašenju požara na području bilećkih sela Korita i Doluše.

“Tri vatrogasne ekipe i četiri vozila su na terenu, očekujemo dejstvo helikoptera u večernjim časovima”, izjavio je Srni komandir gatačke Vatrogasne jedinice Aleksa Vučković.

Šumski požar ugrožava crkvu Svetog Jovana Kronštatskog na Koritima , pripadnici vatrogasno-spasilačke Gacko pokušavaju lokalizovati požar , ali jak vjetar i nepristupačan teren otežava lokalizovanje istog.

Vatrogasci su uspjeli lokalizovati šumski požar koji je ugrožavao Hram-kapelicu na Korićkoj jami.

Pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice Gacko jutros u 04.50 časova intervenisali su radi šumskog požara u selu Cernica, gdje je isti ugrožavao stambene i pomoćne objekte.

Prethodni članakU rijeci Savi pronađeno beživotno tijelo
Naredni članakHapšenje u Bileći, dvojac povezan sa ubistvom Radenka Bašića?