BUHAČ UGOSTILA REZIDENTNOG PREDSTAVNIKA UNDP-A U BIH

Vršitelj dužnosti rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH Sylvain Merlen danas je, zajedno sa saradnicima, boravio u službenoj posjeti Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona gdje se susreo sa premijerkom Marijom Buhač. Premijerki je čestitao na imenovanju, iskazavši spremnost za punu podršku u provođenju programskih smjernica koje su na tragu UNDP-ovih aktivnosti na razvojnom putu Bosne i Hercegovine i njezinih lokalnih zajednica.

Upoznavši delegaciju UNDP-a sa aktuelnim stanjem u Kantonu, sa posebnim akcentom na tekuće aktivnosti oko izrade konačnog Prijedloga kantonalnog budžeta i Programa rada Vlade u 2024. godini, premijerka Buhač je naglasila da rado prihvata pruženu ruku u smislu intenziviranja saradnje kako kroz razmjenu iskustava, tako i kroz konkretne projekte kojima UNDP osigurava itekako dobrodošla sredstva za provođenje razvojnih programa, sopštili su iz Vlade HNK.

Naglašeno je, da su se sagovornici složili da su razvoj i diversifikacija turizma, zatim iskorištenje obnovljivih izvora energije i energetska efikasnost, digitalizacija javne uprave te razvoj malih i srednjih preduzeća područja od zajedničkog interesa i kako tu postoji izuzetno velik potencijal za konkretne projekte. Merlen je podsjetio na to kako su aktivnosti UNDP-a u saglasnosti i sa preporukama Evropske unije i da im je želja pružiti podršku razvoju lokalnih sredina u opštem razvojnom procesu BiH na njezinom evropskom putu.

Prethodni članakPremijerka Buhač uputila božićnu čestitku
Naredni članakHUMANOST PRED BOŽIĆ- ”DOBROTVOR” PODIJELIO 70 PAKETA POMOĆI PORODICAMA U HNK